ED Helsinki

ED Design Oy ja Muotohiomo Oy ovat aloittaneet vuoden 2020 alussa tiiviin yhteistyön. Yhteistyön ansiosta yritykset pystyvät tarjoamaan asiakkailleen laajaa osaamista muotoilun eri osa-alueilla.

”Yhteistyö ED Designin kanssa täydentää Muotohiomon palvelumuotoilu-, wayfinding- ja näyttelysuunnitteluosaamista. Pystymme yhdessä tarjoamaan palvelumuotoilussa määritellyt fyysiset ja digitaaliset ratkaisut saman katon alta”, toteaa Muotohiomon toimitusjohtaja Pekka Toivanen.

“Fyysisten tuotteiden muotoilu ja niiden suunnittelun tarve on digitaalisen palvelumuotoilubuumin myötä laventunut. Yhä useammin fyysiset tuotteet ovat digitaalisten ratkaisujen osia ja ilmentymiä. ED Design teollisen muotoilun, digitaalisen muotoilun ja mekaniikkasuunnittelun vahvana osaajana tuo merkittävää lisäarvoa palvelumuotoilun avulla määriteltyjen palveluratkaisujen toteuttamiseen”, toteaa ED Design Oyn toimitusjohtaja Mika Röykkee.

Sekä Röykkee että Toivanen korostavat yhteistyön kulmakiveä: työtä tehdään käyttäjille. ”Käyttäjäkeskeiset suunnitteluperiaatteet ovat kaiken ytimessä. Niin immateriaaliset palvelut kuin materiaaliset tuotteetkin pohjaavat vankkaan käyttäjäymmärrykseen.”

Vuoden alusta alkanutta yhteistyötä tiivistää ED Designin Helsingin toimiston muuttaminen helmikuun alussa yhteisiin tiloihin Lapinlahdenkadulle. Turku on ja pysyy ED Designin päätoimipaikkana. Tiiviistä yhteistyöstä huolimatta molemmat yritykset säilyvät itsenäisinä.

* * *

Vuonna 1973 perustettu turkulainen ED Design Oy muotoilee ja suunnittelee älykkäitä tuotteita, palveluja ja toimintaympäristöjä, oli kyse sitten ajoneuvoista, leikkaussalijärjestelmistä, kiertotalouden ratkaisuista, valvomoista tai kaupunkikehityksestä. ED lähestyy kaikkia toimeksiantojaan kokonaisvaltaisesti ja käyttäjäkeskeisesti lähes 50 vuoden ja yli 4000 projektin kokemuksellaan.

Vuonna 1992 perustettu Muotohiomo on Helsingissä toimiva monialainen muotoilutoimisto, jonka erityisosaamista ovat palvelumuotoilu, wayfinding ja näyttelysuunnittelu.

Lue lisää samasta aiheesta

Valtra Q Series wins Red Dot 2023

ED Design joins Valtra in celebrating another achievement as Valtra’s Q Series tractor wins Red Dot Award: Product Design.

ED Design has been working as Valtra’s design partner of choice since the 1980s. The award-winning Q Series is the latest fruit of the co-operation.

Jatka lukemista »
Molok Naantali

Älykkäitä jäteastioita Naantalin asuntomessuilla

Yhteistä menestyksekkäille innovaatioille on, että ne on rakennettu käyttäjiensä ydintarpeiden ympärille. Innovaatiota tuleekin lähteä kehittämään aina perimmäistä tarkoitustansa varten, ei jonkin jo kehitetyn toimintamallin tai olemassa olevan teknologian jatkeeksi. Asiakasta tarkasti kuuntelemalla ja havainnoimalla, ja tätä kautta aivan uudenlaisten oivallusten syntyessä, on sinunkin yritykselläsi mahdollisuus luoda aivan uutta ja ottaa edistysaskeleita omalla toimialallanne.

Jatka lukemista »

Wanted: Digital Service Designer

ED Design is a future-driven design and innovation agency. We design smart vehicles, products, services and working environments for clients such as ABB, Fingrid, Hyster-Yale, Thermo Fisher Scientific, Valtra, and Viessmann.

Now we are looking for a DIGITAL SERVICE DESIGNER to work in diverse design and innovation projects.

Jatka lukemista »