ED Helsinki

ED Design Oy ja Muotohiomo Oy ovat aloittaneet vuoden 2020 alussa tiiviin yhteistyön. Yhteistyön ansiosta yritykset pystyvät tarjoamaan asiakkailleen laajaa osaamista muotoilun eri osa-alueilla.

“Yhteistyö ED Designin kanssa täydentää Muotohiomon palvelumuotoilu-, wayfinding- ja näyttelysuunnitteluosaamista. Pystymme yhdessä tarjoamaan palvelumuotoilussa määritellyt fyysiset ja digitaaliset ratkaisut saman katon alta”, toteaa Muotohiomon toimitusjohtaja Pekka Toivanen.

“Fyysisten tuotteiden muotoilu ja niiden suunnittelun tarve on digitaalisen palvelumuotoilubuumin myötä laventunut. Yhä useammin fyysiset tuotteet ovat digitaalisten ratkaisujen osia ja ilmentymiä. ED Design teollisen muotoilun, digitaalisen muotoilun ja mekaniikkasuunnittelun vahvana osaajana tuo merkittävää lisäarvoa palvelumuotoilun avulla määriteltyjen palveluratkaisujen toteuttamiseen”, toteaa ED Design Oyn toimitusjohtaja Mika Röykkee.

Sekä Röykkee että Toivanen korostavat yhteistyön kulmakiveä: työtä tehdään käyttäjille. ”Käyttäjäkeskeiset suunnitteluperiaatteet ovat kaiken ytimessä. Niin immateriaaliset palvelut kuin materiaaliset tuotteetkin pohjaavat vankkaan käyttäjäymmärrykseen.”

Vuoden alusta alkanutta yhteistyötä tiivistää ED Designin Helsingin toimiston muuttaminen helmikuun alussa yhteisiin tiloihin Lapinlahdenkadulle. Turku on ja pysyy ED Designin päätoimipaikkana. Tiiviistä yhteistyöstä huolimatta molemmat yritykset säilyvät itsenäisinä.

* * *

Vuonna 1973 perustettu turkulainen ED Design Oy muotoilee ja suunnittelee älykkäitä tuotteita, palveluja ja toimintaympäristöjä, oli kyse sitten ajoneuvoista, leikkaussalijärjestelmistä, kiertotalouden ratkaisuista, valvomoista tai kaupunkikehityksestä. ED lähestyy kaikkia toimeksiantojaan kokonaisvaltaisesti ja käyttäjäkeskeisesti lähes 50 vuoden ja yli 4000 projektin kokemuksellaan.

Vuonna 1992 perustettu Muotohiomo on Helsingissä toimiva monialainen muotoilutoimisto, jonka erityisosaamista ovat palvelumuotoilu, wayfinding ja näyttelysuunnittelu.

Lue lisää samasta aiheesta

The Radical Piece in the R&D Puzzle

There is a built-in flaw in the traditional R&D process. It fails in generating radical innovations. This can be overcome by systematically examining the goals, needs and aspirations of the products’ and services’ users, identifying innovation opportunities based on them, and developing novel and disruptive solutions.

Jatka lukemista »

Eksynyt? Kysy tietä muotoilijalta!

ED Designin blogissa näkyy silloin tällöin myös kumppaniemme kynänjälki. Tällä kertaa vieraskynää pitelee Muotohiomon toimitusjohtaja Pekka Toivanen.

Pekka johti Muotohiomossa Turun kaupunkiopastamisen projektia 2019-2020. Turun kaupunki palkittiin hankkeesta Fennia Prize palkinnolla 2020.

Jatka lukemista »