Ison Omenan Palvelutori on ainutlaatuinen palvelukeskittymä

Espoon kaupunki on avannut Ison Omenan kauppakeskuksen yhteyteen kuntalaispalveluiden ainutlaatuisen keskittymän, Ison Omenan palvelutorin. Palvelutorilla yhteisen tilan jakavat kirjasto, terveysasema, neuvola, mielenterveys- ja päihdepalvelut, kaupungin yhteispalvelupiste, Kelan palvelupiste, nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx sekä kulttuurin ja taiteen kohtaamispaikka Kohtaamo. Lisäksi palvelutorilla ovat HUS:n laboratorio- ja kuvantamispalvelut.

Palvelutorin ytimessä on asiakas, jolle pyritään tarjoamaan mahdollisimman joustavasti, kattavasti ja mutkattomasti julkisia palveluja yhdessä paikassa myös poikkeuksellisen laajoilla aukioloajoilla. Palvelukonseptia täydentää palvelujen käyttämistä ja tuottamista tukeva uusi teknologia.

X-akseli on ollut rakentamassa palvelutorille sujuvaa, teknologian hyödyntämää asiointia toimittamalla vuoronumero-, itseilmoittautumis- sekä infonäyttöpalvelut. Kokonaisuus on osa Akseli-järjestelmää, jolla Espoo haluaa osaltaan parantaa kaupunkilaisten asiakastyytyväisyyttä palvelutoiminnassa sekä tehostaa niin asiakkaan kuin kaupungin toimintaa. Kokonaisuus sujuvoittaa palveluketjua, automatisoi palveluprosersseja sekä tuottaa palveluiden edelleenkehittämiseksi tarvittavia tietoja.

Palvelutorilla asiakkaita ohjaavat ja opastavat itsepalvelupäätteet, jotka vastaanottavat esim. asiakkaan ilmoittautumisen varatulle neuvola-ajalle, toimivat vuoronumeroautomaatteina jonotettaville käyntikohteille kuten Kelan, kirjaston ja yhteispalvelupisteen palveluille sekä opastavat asiakkaita oikeaan kohteeseen.

Käytävillä ja seinillä asiakkaita informoivat infonäytöt sekä huoneiden suulla olevat ovinäytöt. Infonäytöiltä asiakkaat näkevät vuoronumerokutsujen lisäksi uutuutena myös odotettavissa olevan odotusajan jonotettaviin päivystys- ja neuvontapalveluihin. Lisäksi palvelutorin lukuisat toimijat ja tapahtumat on tuotu esille infonäytöille, joiden sisältöä X-akseli on ollut tuottamassa yhdessä palvelutorin toimijoiden kanssa. Pienille ovinäytöille on tuotu huoneinformaatiota niin henkilökunnan kuin asiakkaankin tarpeisiin.

ED Design toimii X-Akselin kumppanina palvelun ja sitä toteuttavien laitteiden muotoilussa ja suunnittelussa. Palveluprosessien jatkuva kehittäminen yhteistyössä eri toimijoiden ja asiakkaiden kanssa mahdollistaa jatkossakin ainutlaatuisen palvelukonseptin ylläpitämisen.

 

Oletko kiinnostunut osaamisemme hyödyntämisestä? Heräsikö kysymyksiä? Vastaamme mielellämme kaikkiin tiedusteluihin – yli 40 vuoden ja 3000 projektin kokemuksella. OTA YHTEYTTÄ!

 

Lue lisää samasta aiheesta

Valtra Q Series wins Red Dot 2023

ED Design joins Valtra in celebrating another achievement as Valtra’s Q Series tractor wins Red Dot Award: Product Design.

ED Design has been working as Valtra’s design partner of choice since the 1980s. The award-winning Q Series is the latest fruit of the co-operation.

Jatka lukemista »
Molok Naantali

Älykkäitä jäteastioita Naantalin asuntomessuilla

Yhteistä menestyksekkäille innovaatioille on, että ne on rakennettu käyttäjiensä ydintarpeiden ympärille. Innovaatiota tuleekin lähteä kehittämään aina perimmäistä tarkoitustansa varten, ei jonkin jo kehitetyn toimintamallin tai olemassa olevan teknologian jatkeeksi. Asiakasta tarkasti kuuntelemalla ja havainnoimalla, ja tätä kautta aivan uudenlaisten oivallusten syntyessä, on sinunkin yritykselläsi mahdollisuus luoda aivan uutta ja ottaa edistysaskeleita omalla toimialallanne.

Jatka lukemista »

Wanted: Digital Service Designer

ED Design is a future-driven design and innovation agency. We design smart vehicles, products, services and working environments for clients such as ABB, Fingrid, Hyster-Yale, Thermo Fisher Scientific, Valtra, and Viessmann.

Now we are looking for a DIGITAL SERVICE DESIGNER to work in diverse design and innovation projects.

Jatka lukemista »