ABB-taajuusmuuttajat

ED Design muotoilee ABB-taajuusmuuttajia ja niiden muodostamia kokonaisia tuoteperheitä.

ABB-taajuusmuuttajat säätävät sähkömoottorin taajuutta ja jännitettä jatkuvasti, jolloin moottorin nopeus ja vääntömomentti ovat koko ajan optimaalisia. Näin saavutetaan parhaimmillaan jopa 50 % energiansäästö ja saadaan samalla tehostettua prosessien tuottavuutta. Taajuusmuuttajien koot vaihtelevat pienistä mikrokokoluokan laitteista aina suuriin raskaaseen teollisuuteen solveltuviin laiteisiin, joilla ohjataan mm. nostureita ja kuljettimia.

ABB-taajuusmuuttajien muotoilu perustuu niiden koko elinkaareen liittyvien käyttötilanteiden optimointiin. Esimerkiksi asentajien työhön perehtymällä ja sen perusteella suunnitteluratkaisuja kehittämällä on saatu merkittävästi vähennettyä asennuksessa tapahtuvia virheitä ja siten minimoitua laitteen myöhempiä huoltotarpeita ja niihin liittyviä käyttökatkoksia. Vastaavalla tavalla on kehitetty ratkaisuja, joiden avulla on saatu lyhennettyä pakollisten huoltokatkojen kestoa.

Taajuusmuuttajien ja niiden muodostamien tuoteperheiden ulkoasu on suunniteltu tunnusomaiseksi, pelkistetyksi, selkeäksi ja aikaa kestäväksi.

Taajuusmuuttajien lisäksi ED Design on suunnitellut ja toteuttanut ABB:lle lukuisia demolaitteita, joiden avulla taajuusmuuttajien toimintaa ja etuja voidaan helposti esitellä esimerkiksi messuilla tai vaikkapa konttorien aulatiloissa.