Hidex: SL 600 nestetuikelaskin

ED on huolehtinut tämän tieteellisiä instrumentteja valmistavan high tech-yrityksen brandi-ilmeestä ja muotoilusta jo pitkään.

Näyteanalysaattori on suunniteltu tutkimuskäyttöön laboratorioihin esimerkiksi sairaaloissa.  Näytteet ovat lyhytkestoisesti radioaktiivisia näytteitä. Tutkittavalle annetaan sairaalassa radioaktiivinen markkeri verenkiertoon, jossa se tarttuu etsittävään molekyyliin (esim. kasvaimen tuottamaan entsyymiin tai bakteeriin tms.) Verinäytteet (tai ympäristönäytteet) käsitellään (mm. lingotaan, laimennetaan ja punnitaan), identifioidaan ja pannaan näytepullossa laitteessa oleviin kasetteihin. Mittalaitteen syöttörata ottaa vastaan muutaman sata näytettä. Laitteen sähköinen nostin siirtää näytteet yksi kerrallaan radioaktiivista mittausta varten lyijysuojassa olevaan mittauskammioon ja takaisin. Näytteen pitoisuus analysoidaan. Prosessi kestää 4-8 tuntia täydellä latauksella.

ED:n tekemään suunnitteluun sisältyy laitteen peruskonstruktion ja arkkitehtuurin (lay-outin) tarkentaminen yhteistyössä tilaajan tuotekehityksen kanssa. Rakenneperiaatteet, runko, syöttörata, kotelointi, materiaaliratkaisut ja näytteen käsittelymekanismi ohjaavat suunnittelua. Valmistusmäärät on pieniä, joten ohutlevy, särmäys ja alumiini/ teräs -koneistus on pääasiallisia menetelmiä. Näytekasetit on ruiskupuristeita, niitä tarvitaan satoja. Isot liukukannet helpottaa näyte-erien lataamista ja poistamista. Laitteen koko on n. 1200 * 800 * 600 mm, paino suojalyijyineen n. 300 kiloa.

ED-Design teki laitteen kotelosta myös (proto) mockup-mallin.

Katso lisää: http://hidex.com/products/hidex-600sl/