Porvoon kaupunki: Gammelbackan kaupunginosa

Gammelbackan kaupunginosan keskustan kehittämiseksi järjestettyyn yhteissuunnitteluun osallistui kaupunginosan eri ikäisten asukkaiden lisäksi Porvoon kaupungin työntekijöitä sekä paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä. Yhteissuunnittelun maali asetettiin vuoteen 2027 ja kaikki työt tehtiin niin, että tulokset voitiin ottaa suoraan mukaan meneillään olevaan kaavatyöhön.

Työ lähti liikkeelle parhaan mahdollisen tulevaisuuden määrittämisestä, tämän jälkeen keskityttiin toimintoihin ja palveluihin ja lopuksi muotoiltiin aluemallia. Kaiken kaikkiaan noin kahden kuukauden mittaisen prosessin aikana suunnitteluun osallistettiin kaikkiaan lähes 100 alueen asukasta ja palveluiden käyttäjää.

”Lähtökohta oli haastava, alueella on pitkään tehty kehitystyötä, mutta keskusta-alueella työ on edennyt tahmeasti, toimijoita on paljon ja kiinteistöt eri omistajilla. Asukkaiden palaute työpajoista on ollut myönteistä. Erityisesti on mainittava, että työpajojen vetäjien aktiivinen ja välitön lähestymistapa toi työhön mukaan myös nuoret ja maahanmuuttajat, joita aiemmin on ollut vaikea tavoittaa. Työpajojen pohjalta on luontevaa jatkaa sekä asemakaavatyötä että laajemmin Gammelbackan kehittämistä.”
– Eero Löytönen, kaupunkisuunnittelupäällikkö, Porvoon kaupunki

”Prosessin aikana on ollut erittäin mukava tutustua oman asuinalueen asukkaisiin ja kuulla heidän ajatuksiaan ja ideoitaan alueen kehittämisestä. Projektitiimi veti työn läpi erittäin inspiroivasti ja ammattitaitoisesti ja Porvoon kaupunki osoitti myös olevansa aidosti kiinnostunut alueen kehittämisestä.”
– Tanja Hietala, Gammelbackan asukas

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä yhteydenottopyynto