Valtra T4-sarja

Valtran T4-sarja on seitsemän vuoden tuotekehityksen tulos. Se on myös ensimmäinen täysin uuden mallisukupolven tuote, jossa tekniset innovaatiot ja uusi muotokieli kohtaavat toisensa.

Puhtaan ulkonäön lisäksi muotoilussa on kiinnitetty erityistä huomiota traktorin käytettävyyteen, ergonomiaan, turvallisuuteen, kestävyyteen, huollettavuuteen ja traktorilla työskentelyn  tehokkuuteen.

Käyttäjän ehdoilla

Uusi runkorakenne mahdollisti konepeiton optimaalisen muotoilun. Ohjaamon kaarevuus antaa tilaa reilusti hartia- ja kyynärpääkorkeudella. Kuuden neliömetrin ikkunapinta takaa hyvän näkyvyyden kaikkiin suuntiin. Lopputuloksena on ohjaamo, josta näkyvyys on erinomainen kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina, taakseajon aikana ja käytettäessä etukuormaajaa edessä.

Ohjaimet on sijoitettu siten, että niitä voi käyttää mahdollisimman pienin liikkein. Vaihteiston käyttäminen on helppoa uudentyyppisen ajovivun ansiosta. Erityistä huomiota on kiinnitetty päivittäisiin huoltokohteisiin, jotta öljymäärän tarkistus ja suodattimien puhdistus sujuisi mahdollisimman nopeasti.

Muotoiltua menestystä

Neljännen sukupolven Valtrat ovat olleet myyntimenestys lanseerauksestaan asti ja voittaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Merkittävimmät ovat T4-sarjalle myönnetyt Red Dot 2016 ja Machine of the Year 2015 -palkinnot sekä N4-sarjalle myönnetyt Golden Tractor for the Design 2016 ja Machine of the Year 2016 –palkinnot sekä Red Dot -muotoilupalkinnon vuonna 2018 hyötyajoneuvojen luokassa. A4-sarjan saavuttaman Red Dot –palkinnon perusteluina 2018 mainittiin sarjan korkea muotoilun laatu. Viimeisimpänä A-sarjan Hitech 4:n voittama Machine of the Year 2019 –palkinto.


“Neljännen sukupolven traktoriemme saamat useat tunnustukset ja palkinnot ovat hieno asia. Koneidemme muotoilu ja helppokäyttöisyys ovat saaneet kiitosta riippumattomilta tuomaristoilta ja asiakkailtamme. Uskomme tämän menestyksen olevan tulosta jatkuvasta läheisestä yhteistyöstä asiakkaittemme kanssa”, sanoo Mikko Lehikoinen, markkinointijohtaja, Valtra EME.


”Machine of the Year” on yksi maatalouskoneteollisuuden arvostetuimmista palkinnoista, jolla annetaan tunnustusta tärkeistä teknologiaan ja suorituskykyyn liittyvistä innovaatioista. “Red Dot” on yksi merkittävimmistä muotoilupalkinnoista, joita voi saada.

Muotoiluyhteistyötä yli vuosikymmenten

ED Design on ollut mukana muotoilemassa Valtran T-sarjaa ja muita traktoreita vuosikymmenten ajan, jo vuodesta 1986. Katkeamaton suunnitteluyhteistyö on muuttunut alkuvaiheen pintaosien muotoilusta syvälliseksi strategiseksi kumppanuudeksi, jossa ED Design pystyy antamaan parhaan
panoksen Valtran tuotteiden menestykseen.