Sanalla palvelumuotoilu myydään nykyisin kaikkea mainonnasta ohjelmistokehitykseen. Palvelumuotoilua tarjoavasta yrityksestä riippuu vahvasti se, minkälaisia palveluja se ’muotoilee’. Jos esimerkiksi yrityksen tausta on ohjelmistoissa, on varmaa, että sen tarjoama kokonaispalvelu pohjautuu digitaalisuuteen riippumatta siitä, olisiko se yrityksesi kannalta olennainen osa palveluasi vai ei. Kun työkaluna on vasara, kaikki ratkaisut ovat aina nauloja.

Nykyinen palvelumuotoilubuumi tarvitsee uudenlaisen lähestymistavan. Ennen palvelun muotoilua on syytä muotoilla strategia: Mitkä ovat tulevaisuuden haasteet, joihin haemme ratkaisuja? Mitkä ovat oikeita ratkaisuvaihtoehtoja löydettyihin haasteisiin? Olisiko se naulan sijasta sittenkin ruuvi?

ED:n Strategisen muotoilun tavoitteena on tunnistaa ja ennakoida tulevaisuuden haasteita ja liiketoimintamahdollisuuksia sekä tuottaa käyttäjän ymmärrykseen perustuvia luovia, analyyttisesti validoituja ja huolella dokumentoituja ratkaisuvaihtoehtoja oikeaan ongelmaan – ratkaisuja, joita todella tarvitset.

Strategisessa muotoilussa osaaminen ei voi perustua yhden aihealueen tuntemiseen. Laaja-alainen muotoiluosaaminen, trendituntemus ja huippuun hiotut menetelmät auttavat tunnistamaan menestystarinoita mahdollistavat sosiaaliset, taloudelliset ja tekniset tekijät. Empaattisuus, myötäelämisen kyky yhdistettynä vankkaan käyttäjä- ja asiakaskeskeisyyteen ovat keskeisintä osaamisaluetta, johon yhdistettynä vuosien kokemus ja rutiini eri liiketoiminnoista tuovat esiin muotoilutarpeiden oikeat vaihtoehdot. Tässä ED on parhaimmillaan.

Strateginen muotoilu on puolueeton, asiakkaan menestystä ohjaava toimintatapa. Se ei tarjoa pelkästään mukavaa matkaa yhdessä ilman konkretiaa, eikä tarjoa ratkaisuksi uusinta teknologiaa siksi, että on siitä itse innostunut. Kaikki lähtee tarpeiden oikeasta tunnistamisesta ja siihen valistuneesti ja ennakkoluulottomasti löydettävistä ratkaisuista.

Strategisella muotoilulla haluamme tuoda apumme oikeiden ratkaisuvaihtoehtojen löytymiselle. Vasta sitten on aika listata sopivimmat palvelumuotoilijat, teolliset muotoilijat tai muut suunnittelukumppanit.

Menestys tulee muotoilemalla se yhdessä.

Lue lisää samasta aiheesta

Valtra Q Series wins Red Dot 2023

ED Design joins Valtra in celebrating another achievement as Valtra’s Q Series tractor wins Red Dot Award: Product Design.

ED Design has been working as Valtra’s design partner of choice since the 1980s. The award-winning Q Series is the latest fruit of the co-operation.

Jatka lukemista »
Molok Naantali

Älykkäitä jäteastioita Naantalin asuntomessuilla

Yhteistä menestyksekkäille innovaatioille on, että ne on rakennettu käyttäjiensä ydintarpeiden ympärille. Innovaatiota tuleekin lähteä kehittämään aina perimmäistä tarkoitustansa varten, ei jonkin jo kehitetyn toimintamallin tai olemassa olevan teknologian jatkeeksi. Asiakasta tarkasti kuuntelemalla ja havainnoimalla, ja tätä kautta aivan uudenlaisten oivallusten syntyessä, on sinunkin yritykselläsi mahdollisuus luoda aivan uutta ja ottaa edistysaskeleita omalla toimialallanne.

Jatka lukemista »

Wanted: Digital Service Designer

ED Design is a future-driven design and innovation agency. We design smart vehicles, products, services and working environments for clients such as ABB, Fingrid, Hyster-Yale, Thermo Fisher Scientific, Valtra, and Viessmann.

Now we are looking for a DIGITAL SERVICE DESIGNER to work in diverse design and innovation projects.

Jatka lukemista »