Suomalainen design-keksintö Tablebed on päässyt yhdysvaltalaisen Time-lehden vuoden 2021 parhaiden keksintöjen listalle. Tablebed on muuntuva huonekalu, joka muuttuu kuusipaikkaisesta pöydästä parisängyksi tai takaisin kymmenessä sekunnissa.

”Pieninkin asuintila soveltuu illalliskutsujen järjestämiseen, kun sänky toimii tarvittaessa pöytänä. Tilaa säästävä keksintö sopii täydellisesti etätyöskentelyaikakauteen”, kirjoittaa Time.

Tablebedin keksijä Dine Renfors rakensi sängystä pöydäksi muuttuvan huonekalun ensimmäisen prototyypin lapsuudenkotinsa navetan ylisillä. Idean osoittauduttua toimivaksi kehitystyöhön otettiin mukaan suomalainen muotoilutoimisto ED Design. Laitteen mekanismi suunniteltiin uudestaan ja tuotteistettiin. Huonekalu sai skandinaavisen designin. Sekä design että mekaniikka on sittemmin patentoitu.

”Tässä on tehty monta vuotta hyvää ja kovaa tuotekehitys- ja brändäystyötä, ja lämmittää kovasti mieltä, että globaali huippulehti palkitsee firman tällaisella huomionosoituksella”, sanoo Tablebed-yhtiön toimitusjohtaja Joshua Moorrees Helsingin Sanomien haastattelussa, ja kiittelee suomalaista tuotekehitys-, design- ja brändiosaamista.

Tablebed on osa globalisaation ja metropolialueiden väestönkasvun megatrendiä. Pienet ja kalliit neliöt osoittavat suuntaa kohti minimalismia ja monikäyttöisiä tiloja.

Tablebed on vuonna 2021 ainoa Time-lehden listalle päässyt suomalaistuote. 

 

Lue lisää samasta aiheesta

Valtra Q Series wins Red Dot 2023

ED Design joins Valtra in celebrating another achievement as Valtra’s Q Series tractor wins Red Dot Award: Product Design.

ED Design has been working as Valtra’s design partner of choice since the 1980s. The award-winning Q Series is the latest fruit of the co-operation.

Jatka lukemista »
Molok Naantali

Älykkäitä jäteastioita Naantalin asuntomessuilla

Yhteistä menestyksekkäille innovaatioille on, että ne on rakennettu käyttäjiensä ydintarpeiden ympärille. Innovaatiota tuleekin lähteä kehittämään aina perimmäistä tarkoitustansa varten, ei jonkin jo kehitetyn toimintamallin tai olemassa olevan teknologian jatkeeksi. Asiakasta tarkasti kuuntelemalla ja havainnoimalla, ja tätä kautta aivan uudenlaisten oivallusten syntyessä, on sinunkin yritykselläsi mahdollisuus luoda aivan uutta ja ottaa edistysaskeleita omalla toimialallanne.

Jatka lukemista »

Wanted: Digital Service Designer

ED Design is a future-driven design and innovation agency. We design smart vehicles, products, services and working environments for clients such as ABB, Fingrid, Hyster-Yale, Thermo Fisher Scientific, Valtra, and Viessmann.

Now we are looking for a DIGITAL SERVICE DESIGNER to work in diverse design and innovation projects.

Jatka lukemista »