Suomalainen design-keksintö Tablebed on päässyt yhdysvaltalaisen Time-lehden vuoden 2021 parhaiden keksintöjen listalle. Tablebed on muuntuva huonekalu, joka muuttuu kuusipaikkaisesta pöydästä parisängyksi tai takaisin kymmenessä sekunnissa.

”Pieninkin asuintila soveltuu illalliskutsujen järjestämiseen, kun sänky toimii tarvittaessa pöytänä. Tilaa säästävä keksintö sopii täydellisesti etätyöskentelyaikakauteen”, kirjoittaa Time.

Tablebedin keksijä Dine Renfors rakensi sängystä pöydäksi muuttuvan huonekalun ensimmäisen prototyypin lapsuudenkotinsa navetan ylisillä. Idean osoittauduttua toimivaksi kehitystyöhön otettiin mukaan suomalainen muotoilutoimisto ED Design. Laitteen mekanismi suunniteltiin uudestaan ja tuotteistettiin. Huonekalu sai skandinaavisen designin. Sekä design että mekaniikka on sittemmin patentoitu.

”Tässä on tehty monta vuotta hyvää ja kovaa tuotekehitys- ja brändäystyötä, ja lämmittää kovasti mieltä, että globaali huippulehti palkitsee firman tällaisella huomionosoituksella”, sanoo Tablebed-yhtiön toimitusjohtaja Joshua Moorrees Helsingin Sanomien haastattelussa, ja kiittelee suomalaista tuotekehitys-, design- ja brändiosaamista.

Tablebed on osa globalisaation ja metropolialueiden väestönkasvun megatrendiä. Pienet ja kalliit neliöt osoittavat suuntaa kohti minimalismia ja monikäyttöisiä tiloja.

Tablebed on vuonna 2021 ainoa Time-lehden listalle päässyt suomalaistuote. 

 

Lue lisää samasta aiheesta

Sami Pyörre

ED Designin johtoon Sami Pyörre

ED Design Oy:n toimitusjohtajana on joulukuussa 2021 aloittanut Sami Pyörre. Pyörre on työskennellyt ED Designilla vuodesta 2003, josta toimitusjohtajana vv. 2011—2019. Paluu toimitusjohtajaksi tapahtuu Mika Röykkeen päätettyä siirtyä uusien haasteiden pariin.

Jatka lukemista »

Muotoilija haussa!

ED Design on tulevaisuuteen suuntautunut muotoilu- ja innovaatiotoimisto. Muotoilemme ja suunnittelemme älykkäitä ajoneuvoja, tuotteita, palveluja ja toimintaympäristöjä. Asiakkaitamme ovat mm. ABB, Molok, Thermo Fisher Scientific, Valtra ja Viessmann.

Haemme nyt TEOLLISTA MUOTOILIJAA työskentelemään vaihtelevissa tuote- ja ajoneuvomuotoilun projekteissa.

Jatka lukemista »