Valvomosuunnittelun uusi aika

Digitalisaatio ja teollinen internet tarjoavat ennennäkemättömiä mahdollisuuksia teollisuuden automatisointiin sekä prosessien optimointiin ja ennakoivaan ylläpitoon. Kehitys vähentää rutiinityöhön tarvittavan henkilöstön määrää tehtailla ja kentällä, mutta samalla se luo uudenlaisia etävalvontaan ja -ohjaukseen liittyviä tarpeita ja työtehtäviä.

Valvomotyön merkityksen kasvu on nähtävillä muuallakin. Ympärivuorokautinen valvonta-, hallinta- ja komentotyö yleistyy yhteiskunnallisissa yhteyksissä, mm. hälytys- ja liikenteenseurantakeskuksissa sekä vesialueiden valvonnassa. Maailmantilanteen kiristyessä myös sotilaallisen valvonnan ja komentotyön tarve on juuri nyt erityisen ajankohtainen.

Uudenlainen valvontatyö edellyttää tehokkuutta, virheettömyyttä ja vaivattomuutta sekä herpaantumatonta tarkkaavaisuutta ja nopeaa reaktiokykyä. Siinä missä perinteisessä valvomosuunnittelussa kehitettiin tiloja ja niissä sijaitsevia laitteita kalusteita, nähdään tulevaisuudessa työympäristö käyttäjän jatkeena. Ergonomian rooli on keskeinen työvälineiden ja -laitteiden integroituessa käyttäjään. Niin fyysisten laitteiden kuin virtuaalistenkin käyttöliittymien on toimittava luotettavasti ja intuitiivisesti.

Tehokkuusvaatimus ei koske ainoastaan valvomo-operaattoreiden työtä. Uuden sukupolven valvomot ovat mobiileja plug&play-ratkaisuja, jolloin niiden siirtäminen, käyttöönotto ja huolto on nopeaa ja vaivatonta. Ratkaisuna ovat mm. kompaktit, tehdasvalmiit valvontakeskusmoduulit – usein standardikokoisiin kontteihin toteutettuina – sekä erilaiset integroidut työpisteet.

ED Design on suunnitellut työympäristöjä vaativaan ammattikäyttöön toimintansa alusta lähtien. Olemme suunnitelleet ergonomisia, käyttäjäkeskeisiä valvomotyöpisteitä ja -tiloja sekä niihin liittyviä kalusteita, käyttöliittymiä ja tukitiloja prosessiteollisuudelle. Uuden sukupolven ratkaisuja edustaa mm. tuore yhteistyömme Morehousen kanssa. Sen tuloksena syntyivät integroidut työasemat nopean käyttöönoton Comm7-komentokeskukseen.

 

Oletko kiinnostunut osaamisemme hyödyntämisestä? Heräsikö kysymyksiä? Vastaamme mielellämme kaikkiin tiedusteluihin – yli 40 vuoden ja 3000 projektin kokemuksella. OTA YHTEYTTÄ!

 

Lue lisää samasta aiheesta

Valtra Q Series wins Red Dot 2023

ED Design joins Valtra in celebrating another achievement as Valtra’s Q Series tractor wins Red Dot Award: Product Design.

ED Design has been working as Valtra’s design partner of choice since the 1980s. The award-winning Q Series is the latest fruit of the co-operation.

Jatka lukemista »
Molok Naantali

Älykkäitä jäteastioita Naantalin asuntomessuilla

Yhteistä menestyksekkäille innovaatioille on, että ne on rakennettu käyttäjiensä ydintarpeiden ympärille. Innovaatiota tuleekin lähteä kehittämään aina perimmäistä tarkoitustansa varten, ei jonkin jo kehitetyn toimintamallin tai olemassa olevan teknologian jatkeeksi. Asiakasta tarkasti kuuntelemalla ja havainnoimalla, ja tätä kautta aivan uudenlaisten oivallusten syntyessä, on sinunkin yritykselläsi mahdollisuus luoda aivan uutta ja ottaa edistysaskeleita omalla toimialallanne.

Jatka lukemista »

Wanted: Digital Service Designer

ED Design is a future-driven design and innovation agency. We design smart vehicles, products, services and working environments for clients such as ABB, Fingrid, Hyster-Yale, Thermo Fisher Scientific, Valtra, and Viessmann.

Now we are looking for a DIGITAL SERVICE DESIGNER to work in diverse design and innovation projects.

Jatka lukemista »